Projectbeschrijving

Inleiding

Het project Alleen De BasisABC, is een educatief muziekproject met als doel, ontwikkelen en in standhouden van authentieke percussie muziek-, zang- en dansstijlen. Seke schenkt aandacht aan de ontwikkeling van authentieke percussie muziekstijlen in geheel Nederland maar door gebrek aan middelen beperkt het project zich tot de stad Den Haag. Percussie docenten die hun kennis overdragen aan kinderen, jongeren en amateurs op een educatief verantwoorde wijze, werken mee aan dit project. Het verschaffen van achtergrond informatie over de diverse muziekstijlen, bijbrengen van instrumentenkennis, ontwikkelen van technieken en vaardigheden staan centraal bij de kennis overdracht.

De doelgroep bestaat voornamelijk uit jongeren, die zichzelf geheel op autodidactische wijze proberen te ontwikkelen in het bespelen van bepaalde percussie-instrumenten. Het project biedt de deelnemers de mogelijkheid om diverse traditionele slaginstrumenten op een fatsoenlijke manier te leren bespelen. Zangers leren de traditionele zangstijlen. Dansers leren de basis danspasjes die bij een bepaalde muziekstijl behoren. Verder leren zij de communicatiecodes van de drums en hoe ze het beste daarop kunnen inspelen.

Met veel inspanning en zorgvuldigheid presenteert Seke een informatief, educatief en swingend programma met de deelnemende Haagse amateurs en professionals, zoals de Latin muzikant Soeshiel Sharma, de dirigent en slagwerkdocent Michel Ponsioen met Phoenix Percussionisten zoals, Martin Veenstra, Joost van der Voort, Verona Jahnichen, Bart van Leeuw, Robbin van den Bos, Lucien de Ruiter, Jochem Karremans, Roel Eijgermans, Jort Huiskens, Matthijs Buisman, de Afro-Surinaamse percussionist en theatermaker José Tojo, de Aleke Band Jong Agi Piisii o.l.v. Feliman Agwenti, de Baithak gana en Dhol specialist Bisoen Biharie, Hip Ho(o)p met Sherwin Blijd, de Rapper die ook een Christelijke boodschap verkondigt. De Haagse Amateurs zijn vertegenwoordigd door diverse percussionisten zoals, Werner van Velthoven, Tessa Marcus, Carola Weerdenburg, Hans Vroomans, Christien van den Boogaard, Hans Gertsen, de percussiegroep MokoMoko met o.a. Roberto Uding, Frans Rietvelt, Sandra Fuchs, Theo van Holstein, Laura den Uyl, de cursisten, Joyce Weber, John van Ringelenstein, Conny van leeuwen, Hugo Kruyt, Marianne Boom, Corrie Post en Andy van der Kamp, en de traditionele Papoeaanse dansgroep Manjouri. De Senegalese Masterdrummer Mandiaye Mboup gaat een workshop “Afrikaanse ritmen’ verzorgen met nadruk op harmoniseren van drumklanken. Badou Sène, zoon van Oké Sène gaat begeleiden op de Doundoun.

Comments are closed.