Nieuws

VERSLAG DUNIA FESTIVAL 2014

Terwijl het zonnetje nog volop scheen, vond op zaterdag 26 juli voor de 11e keer op rij het festival
genaamd ‘Dunia’ Festival plaats. Dit gezellige wereldfeest vindt plaats op het mooie strand van
Oostduinkerke in België. Zoals ook bij de voorgaande edities was dit strand de eindbestemming
voor de vele festivalgangers.

Dunia 2014 dans

Op deze dag staan duurzame wereldmarktproducten en wereldmuziek centraal. Maar ook kunnen bezoekers genieten van de bijbehorende hapjes en drankjes uit verschillende landen. Het Dunia festival biedt een sfeersvolle gelegenheid aan de bezoekers en deelnemers om zichzelf te zijn en met elkaar op een prettige manier van gedachten te wisselen. Er staan diverse kraampjes met allerlei hebbedingetjes, informatie en leuke verrassingen.

 

Dunia 2014Sisa Events is voor dit wereldfeest als samenwerkende partner benaderd. In opdracht van de organisatoren van het Dunia festival heeft Sisa Events een Djembé workshop en een Afro- Surinaamse dansspektakel laten verzorgen.

Simba Mosis had de eer om de bezoekers te verwelkomen en het programma van SiSa Events te presenteren. Daarbij heeft zij op professionele en gepaste wijze het goed opgekomen publiek samenvattend geïnformeerd over de Marroncultuur. Zij kondigde als eerste André Mosis aan, die een tweetal korte Djembé workshops verzorgde voor vele enthousiaste kinderen en volwassenen. Zijn KLM- methode is goed bevallen bij zowel de deelnemers als het publiek.

Dunia 2014 wereldfeestVervolgens hebben een aantal danseressen van Kula Skoro o.l.v José Tojo, het publiek
meegenomen in Surinaamse sferen. Zij demonstreerden diverse traditionele Marrondansstijllen o.a. Awasa, Badamba en Aleke. Daarbij hebben onze professionele percussionisten gezorgd voor een swingend en spetterend samenspel. De interacties tussen de percussionisten en de danseressen werden telkens weer beloond met een daverend applaus van het publiek. De percussionisten hebben deze aanmoediging van het publiek zeker begrepen en gewaardeerd. Dat enthousiasme was zeker terug te zien zowel bij de danseressen als de muzikanten. Voor SiSa Events was het niet verrassend dat er zoveel enthousiasme en dans-energie van het podium afspatte, want dat wisten ze al. Maar dat trok gelukkig veel aandacht van het publiek en de lokale media, die het optreden de volgende dag hebben vermeld onder de kop ‘Dansspektakel op Dunia’. http://
www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140727_01193493

Comments are closed.